VII Festiwal Kuchni Kujawskiej – Święto czarniny

VII Festiwal Kuchni Kujawskiej – Święto czarniny

herb-lubraniec

11 września 2021 roku w Lubrańcu – Marysinie, na terenie Zespołu Szkół im. Marii Grodzkiej w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa odbędzie się „VII Festiwal Kuchni Kujawskiej – Święto czarniny”.

Głównymi atrakcjami Festiwalu będą konkursy na najlepszą tradycyjną kujawską czarninę i najlepszy tradycyjny produkt spożywczy lub danie. Wydarzenie ma na celu promocję żywności tradycyjnej, zachęcenie do poznawania tradycji kulinarnych regionu, propagowanie zdrowego sposobu odżywiania, ochrona dziedzictwa kulinarnego regionu oraz aktywizację społeczną.

Uczestnikami konkursów mogą być: regionalni wytwórcy żywności, koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, przedstawiciele sołectw, lokale gastronomiczne. Organizator przewiduje cenne nagrody dla trzech pierwszych wytwórców w obu konkursach oraz wyróżnienia.

Szczegóły dotyczące uczestnictwa w tym wydarzeniu znajdują się tutaj

Zapraszamy do wzięcia udziału w wydarzeniu.

 

Źródło: brzesckujawski.pl

7 września 2021 r.

Alicja Przytomska-Pietrzak
alicja.przytomska-pietrzak@edupolis.pl

Organizacja: KPCEN we Włocławku



| Polityka cookies | Polityka Prywatności i Regulamin | Redakcja | Deklaracja dostępności |

Wykonano dla: Województwo Kujawsko-Pomorskie

Odsłon: 7646169

Skip to content