Stołówkowe dania zdrowe, lepsze niż domowe

Danie na talerzu z przewagą warzyw.

Stołówkowe dania zdrowe, lepsze niż domowe

Kujawsko-Pomorskie Centrum Edukacji Nauczycieli w Bydgoszczy, placówka akredytowana - logoSpotykamy się na terenie Szkoły Podstawowej nr 3  im. Mikołaja Kopernika w Tucholi, ul. Pocztowa 10, o godzinie 14.30. Zobacz lokalizację na mapie google’a.

Nasi doradcy kulinarni, przygotują i zaprezentują sprawdzone i aktualne sposoby na zdrowe i smaczne posiłki na terenie szkoły. Podczas spotkania poznasz ciekawe rozwiązania potraw na stołówkach szkolnych, jak zachęcić do jedzenia warzyw i owoców, dowiesz się, jak pozyskać środki na nowy sprzęt gastronomiczny do swojej placówki.

Program

  • Współczesne trendy żywieniowe
  • Przygotowywanie smacznych i zdrowych dań stołówkowych
  • Warzywa w szkole na nowo

 

Cel

Wychodząc naprzeciw alarmującym wynikom badań wzrostu otyłości wśród dzieci i młodzieży, chcemy zaprezentować możliwości zapobiegania tym zjawiskom poprzez warsztaty kulinarne, które zachęcą uczestników do przygotowywania nowych potraw w stołówkach szkolnych.  A wszystko w ramach Szkół i Przedszkoli Promujących Zdrowie.

Terminy

20.03.2024 r., godz. 14:30-17:00
21.03.2024 r., godz. 14:30-17:00

Zapisy

_

11 marca 2024 r.

Ryszard Karczewski
ryszard.karczewski@edupolis.pl

Organizacja: Pedagogiczna Biblioteka Wojewódzka w Bydgoszczy



| Polityka cookies | Polityka Prywatności i Regulamin | Redakcja | Deklaracja dostępności |

Wykonano dla: Województwo Kujawsko-Pomorskie

Odsłon: 7646108

Skip to content