Spotkania ze smakami tradycji i regionów: syrop buraczany

Spotkania ze smakami tradycji i regionów: syrop buraczany

Muzeum Etnograficzne im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej w Toruniu zaprasza 21 października (sobota) w godz. 16.00-18.00 na kolejne “Spotkania ze smakami tradycji i regionów” – tym razem porozmawiamy o syropie buraczanym (tzw. FJUT) w sali widowiskowej.

W programie:

– wykład na temat historii uprawy buraków cukrowych
– prezentacja filmu pt. Wyrób „cyropu” buraczanego metodą tradycyjną
– degustacja syropu buraczanego
– sprzedaż syropu buraczanego

Goście: Marzena i Józef Przytarscy – wytwórcy syropu buraczanego z Przyrowy w Borach Tucholskich

Prowadząca: Grażyna Szelągowska, Muzeum Etnograficzne w Toruniu

Bilety: www.bilety24.pl

Wydarzenie dofinansowano z budżetu Narodowego Instytutu Kultury i Dziedzictwa Wsi.

12 października 2023 r.

Agnieszka Miranowska
agnieszka.miranowska@edupolis.pl

Organizacja: Biblioteka Pedagogiczna w Toruniu



| Polityka cookies | Polityka Prywatności i Regulamin | Redakcja | Deklaracja dostępności |

Wykonano dla: Województwo Kujawsko-Pomorskie

Odsłon: 7645245

Skip to content