10 lis Pierniki w kuchni historycznej – warsztaty kulinarne
Muzeum Toruńskiego Piernika zaprasza na kolejne spotkanie z cyklu “Piernikowe laboratorium“, które odbędzie się w środę, 14 listopada o godzinie 12:00. Na podstawie źródeł historycznych odtworzymy dawne smaki i tradycje razem z Maciejem Bartonem – zasiada w Zarządzie Polskiej Akademii Smaku. W 2016 roku przewodnik Gault&Millau Polska uznał go „Szefem Kuchni Tradycyjnej” na Wielkopolskę i Dolny Śląsk. W czasie konkursu kulinarnego Noble Night Wine & Food, zajął drugie miejsca zarówno w przystawce jak i daniach głównych. Szef kuchni hotelu Ostoja Chobienice.
Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc obowiązuje wcześniejsza rezerwacja pod numerem (56) 656 70 87 lub (56) 565 70 87 oraz mailowo pod adresem dhtp@muzeum.torun.pl.
Cena biletu wynosi 9 zł od osoby.