Letnie warsztaty kulinarne z Filipem Malinowskim

Letnie warsztaty kulinarne z Filipem Malinowskim

Muzeum Etnograficzne w Toruniu - logo bez nazwyOlenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce i Muzeum Etnograficzne im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej w Toruniu zapraszają 16 czerwca (niedziela) w godz. 10.30-13.30 na “Letnie warsztaty kulinarne”.

Czerwiec jest miesiącem największego rozkwitu ziół i roślin, dlatego nie możemy przegapić takiej okazji! Zapraszamy na kolejne warsztaty kulinarne z Filipem Malinowskim. Prezes Fundacji Zdrowego Życia, organizator licznych warsztatów kulinarnych poświęconych dzikim roślinom jadalnym i właściciel znanej toruńskiej restauracji Chwast Prast zabierze nas na nadwiślańskie łąki.
Podczas naszych botanicznych poszukiwań wypatrywać będziemy składników do potraw przygotowywanych w drugiej części warsztatów. Tym razem będą to dzikie podpłomyki, zielony barszcz z kiszonym czosnkiem niedźwiedzim, a na deser racuszki z gwiazdnicą! Może nawet uda się nam znaleźć żółciaka siarkowego, z którego upichcimy pyszne kotlety.
Gotować będziemy na naszej zabytkowej, murowanej kuchni opalanej drewnem.

Koszt udziału: 150 zł/ os. (kolejna osoba z rodziny – 120 zł)
Bilety

Liczba miejsc ograniczona.
Dodatkowe informacje pod nr tel.: 690 635 561, lub e-mailem: ope@etnomuzeum.pl

10 czerwca 2024 r.

Beata Cieślińska
beata.cieslinska@edupolis.pl

Organizacja: Pedagogiczna Biblioteka Wojewódzka w Bydgoszczy



| Polityka cookies | Polityka Prywatności i Regulamin | Redakcja | Deklaracja dostępności |

Wykonano dla: Województwo Kujawsko-Pomorskie

Odsłon: 7337100

Skip to content