Kulinarny renesans. Kuchnia w czasach Kopernika

Kulinarny renesans. Kuchnia w czasach Kopernika

11 października o godz. 12.00 zapraszamy do Domu Mikołaja Kopernika na spotkanie z dr. hab. Jarosławem Dumanowskim, prof. UMK. Historyk zajmujący się m.in. kulturową historią kuchni i jedzenia, znawca i pasjonat najstarszych polskich książek kulinarnych wygłosi wykład pt. “Kulinarny renesans. Kuchnia w czasach Kopernika”. Wydarzenie stanowić będzie merytoryczny komentarz do wystawy czasowej „Przy stole z Kopernikiem. Realia konsumpcji i przygotowywania posiłków na przełomie XV i XVI wieku”, która trwać będzie do 3 maja 2020 r. Wstęp wolny!

For. Krzysztof Deczyński

Agnieszka Miranowska
agnieszka.miranowska@edupolis.pl

Organizacja: Biblioteka Pedagogiczna w Toruniu



| Polityka cookies | Polityka Prywatności i Regulamin | Redakcja | Deklaracja dostępności |

Wykonano dla: Województwo Kujawsko-Pomorskie

Odsłon: 7646195

Skip to content