17 lis Po grzyba! – warsztaty kulinarne w skansenie
Pierwsze z cyklu rodzinnych warsztatów kulinarnych w Olenderskim Parku Etnograficznym w Wielkiej Nieszawce. Podczas spotkania wybierzemy się na spacer, podczas którego dowiecie się, jakie grzyby zbierać zimą, gdzie je znaleźć i jak je przyrządzić. Z zebranych grzybów w jednej z naszych zabytkowych kuchni na murowanym piecu opalanym drewnem przygotujemy wspólnie pyszne Grzybburgery!
Spotkanie poprowadzi Filip Malinowski, właściciel znanej toruńskiej wege restauracji Chwast Prast, prezes Fundacji Zdrowego Życia oraz organizator licznych warsztatów kulinarnych poświęconych dzikim roślinom jadalnym.
Koszt udziału 40 zł/os.
Liczba miejsc ograniczona.
Zapisy od 14 do 23 listopada: tel.: 690 635 561, e-mail: ope@etnomuzeum.pl
Kiedy: 27 listopada (niedziela), godz. 10.30
17 listopada 2022 r.