11 wrz “Od uprawy do potrawy”
7 września 2020 r. ruszyła 5. Edycja projektu „Od uprawy do potrawy”. Edukacją w zakresie zdrowego odżywiania i poszanowania żywności objęci są uczniowie klas 0-4 oraz dzieci przedszkolne, a także podopieczni placówek Towarzystwa Przyjaciół Dzieci.
Akcja ma na celu pokazanie dzieciom oraz rodzicom jak podejmować właściwe i mądre decyzje konsumenckie, a także jak dbać o środowisko i naszą planetę.
Zachęcamy m.in. do skorzystania z edukacyjnych materiałów, których część dostosowana jest do nauczania zdalnego oraz do wzięcia udziału w nowej formule konkursu, którego ambasadorką będzie lubiana przez wszystkie dzieci Majka Jeżowska.
Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem i wzięcia udziału w projekcie. Aby zapisać się do programu, wystarczy zarejestrować się przez formularz na stronie http://www.oduprawydopotrawy.pl.
Więcej o programie na stronie http://www.oduprawydopotrawy.pl/
Pokażmy, że kochamy jedzenie, a nie marnowanie!
Źródło: oduprawydopotrawy.pl
Fot. pixabay.com